A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Harkai Blanka: Darinka a parányi virágtündér

2010.04.06. 18:14 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese tündér sóly

Darinka a parányi virágtündér

Harkai Blanka (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl volt, volt egy virágoskert. Ebben a kertben temérdek sok virág nyílt. A virágokban pedig parányi tündérek laktak. Egy gyönyörű szép tulipánban, a kert legszebb virágában lakott a legkisebb tündér. Ezt a tündért úgy hívták, hogy Darinka. Darinka nagyon szép volt. Szőke a haja, kék a szeme, hófehér a bőre.
Egy napon a tündérkirály kihirdette, hogy virágszépségversenyt rendez. -  Akinek van valamilyen szép virága, hozza ide az udvaromba s majd kiválasztjuk a nyertest! – kiabálta ki palotája, azaz gyönyörű rózsája ablakán. Nagy lett erre a sürgés - forgás! Mindenki kirepült a virágából a rétre, csak Darinka nem. Ő csak odament féltve őrzött szekrénykéje mellé, és kinyitotta. Szeme – szája elállt a csodálkozástól. Mert úgy emlékezett, hogy csak egy virágmagot hagyott ott tavaly nyáron,  most pedig egy csodaszép növény virult a szekrényben.

-  Én ezzel a virággal fogok indulni a versenyen! – ábrándozott. A többiek hamarosan visszatértek a rétről. Mindegyik tündér hozott magával valamilyen virágot: nefelejcset, rózsát, kankalint, pipacsot, ibolyát. A virágok egytől egyig nagyon szépek voltak. A tündérek odavitték virágaikat a palota kertjébe. Darinka is odament a palotához. Az udvarban már sok volt a virág. Már alig lehetett elférni tőlük. A király kertészei nagy gondban voltak, mert még nem találtak igazán gyönyörűt. Mikor Darinka megérkezett, ott egy marcona tündér fogadta. -  Mit akarsz? – kérdezte mogorván. Darinka ezt felelte: Virágot hoztam a szépségversenyre. A strázsa megenyhült. Akkor siess, mert már csak pár perc van az eredményhirdetésig. Darinka gyorsan bement. Odabent szinte már egy tenyérnyi hely sem volt. Egy kertész odament hozzá. -  Mit hoztál? – kérdezte. -  Egy virágot – mondta, és kivette kicsi táskájából a csodálatos növényt.  A kertésznek szeme-szája elállt a csodálkozástól.
Felvitték a királynak, s a sorrend azon nyomban kialakult. Darinka lett az első.  Kapott egy szépséges öntözőkannát, és egy zsákocska virágmagot. Ebből olyan szép kertet készített, hogy annak párja nem volt. Itt a vége, fuss el véle.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr871899541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása