A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Kéri Martin: Mai béka mese

2011.03.17. 06:50 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza segít

Mai béka mese

Kéri Martin (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú, aki minden nap gyalog ment iskolába a városhoz közeli tanyájukról.
Egyik nap, miután vége volt a tanításnak, szokás szerint hazafelé sétált. Ahogy ment, mendegélt, az út szélén meglátott egy békát, amint az keservesen sírdogált. Ahogy jobban megnézte, a béka fején egy pici koronát látott. Megszólította a békát:
- Hát te miért sírsz, bántott valaki?
- Ne is kérdezd, nagy az én bánatom! Vége van a télnek, és a népemet át kellene juttatni az út túloldalán lévő nagy mocsárhoz. Csakhogy az udvari varázslóm megbetegedett, influenzás lett. Amíg ő meg nem gyógyul, a varázsereje sem működik, nem tudja átvarázsolni a békákat a másik oldalra. Ha pedig ez H1N1 vírus, akkor nagy bajban vagyunk! Őt is meg kellene gyógyítani és nekünk is át kell jutnunk valahogy az úton, a sok autótól veszélyben van az életünk. Tudnál nekünk ebben segíteni? Ha igen, cserébe teljesítem egy kívánságodat! – mondta a béka.
- Várj Békakirály holnap reggelig, addigra kitalálok valamit! Addig is adj a varázslódnak sok-sok citromos teát, a folyadék most nagyon fontos, és lehetőleg pihenjen sokat!
Másnap reggel a fiú az iskolában elmesélte a többieknek, hogy milyen bajban vannak a békák. Több se kellett a gyerekeknek, tanítás után mindenki szaladt haza vödörért, kesztyűért és már indultak is segíteni. A kisfiú pedig még vitt magával C-vitamint a varázslónak.
Amint odaértek, mindenki belerakta a vödrébe a békákat, és úgy vitték át az út túloldalára. Miután végeztek, így szólt a fiúhoz a Békakirály:
- Köszönöm a segítségeteket, ígéretemhez híven teljesítem egy kívánságodat! Mi legyen az?
- Van egy kislány az iskolában, aki nagyon tetszik nekem és most lesz a születésnapja. Itt lakik, nem messze a mocsártól. Szeretnék neki valamilyen különleges ajándékot adni – mondta a fiú.
- Holnap tanítás után kísérd haza a kislányt, ott fog várni a meglepetés – felelte a béka.
Úgy is lett. Tanítás után hazasétáltak a gyerekek. Hát lássatok csodát! A kislány szülei háza körül, amerre a szem ellátott, mindenhol békák ültek. Ahogy odaértek a házhoz, mintegy varázsütésre, az összes béka elkezdett énekelni. Olyan gyönyörű szerenádot adtak a kislány születésnapjára, amilyet ember még nem hallott! Volt is nagy öröm! Amikor a kislány a meglepetéstől meg tudott szólalni, kedvesen meghívta a fiút egy kis süteményre.
Innentől kezdve pedig minden nap hazakísérhette a fiú a lányt. Szerencsére a békák udvari varázslója is meggyógyult a súlyos betegségből. A kisfiú megígérte a Békakirálynak, hogy egy év múlva ha kell, ugyanígy a segítségére  lesznek az emberek a békáknak az átkelésben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr82746221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása