A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Bányai Fruzsina: Cirmi, a környezetvédő macska megmenti a Földet

2011.03.26. 08:07 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem orosháza

Cirmi, a környezetvédő macska megmenti a Földet

Bányai Fruzsina (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy macska, akit Cirminek hívtak. Ő környezetvédő volt. Meg akarta menteni a Földet. Elhatározta, hogy meg is menti. Először elköszönt a gazdájától: odadörgölődzött a lábához és elkezdte a fejét a csizmájához dörgölni. Aztán fölugrott az ölébe. Ott nagy simogatás várta. A gazdi érezte, hogy ez különleges és gondolta, hogy a cicája búcsúzkodik, de fájó szívvel.
A macska érezte, hogy itt az idő. Leugrott a gazdája öléből. A kislány nem akarta, hogy a cicája elmenjen, de tudta, hogy ez biztosan fontos dolog. Cirmi indult. Összegyűjtötte a barátait. Az útján vele tartott Kormi, a nagynénje, Perszi a kishúga, Panda a nővére, Dumbó a nagybátyja és a legfontosabb Munci , az anyukája. Még velük tartott a híres, komoly, de mégis aranyos és kedves Madarász macska, aki a polgármester macskája volt. Az igazi neve Madarász Éva volt. Nem nagyon szerette, hogy emberi nevet adtak neki, ezért, mint macskához illő név, lett ő a Madarász macska. Cirmi rajongott érte. A rangsorban ő volt a második Cirminél, rögtön Munci, az anyukája után.
Tehát elindultak.
Három csoportra oszlottak. Cirmi, Munci és Madarász macska volt az egyes számú csapat, Kormi és Dumbó volt a kettes számú csapat, mint különös pár. Ők ketten azért voltak különös pár, mert a macskák általában magányosan élnek, de ők mégsem. A hármas számú csapat volt Perszi és Panda, mint trükkös tesók. Róluk tudni kell, hogy gyakran veszekednek. Madarász macska tudta mit kell tenni. Elmentek a polgármester házához. Cirmi és csapata a kuka melletti bokorban helyezkedett el. Nekik is fontos dolguk volt. Hoppá! Nyílik az ajtó! Kijött rajta a polgármester. A kezében szemeteszsák volt. Igen ám, de a kukája tele volt! Így hát a kukából, a szemetet kiborította a fűre. Bement. Cirmi csapata nyávogott. A többi csapat jött és a szemét egy részét a polgármester házában szórták szét, a másikat az udvaron. A polgármester, amikor legközelebb kilépett a hivatalából, az udvaron meglepetés várta. Annyira meglepődött, hogy hatalmas gyűlést rendezett és az egész világra szólóan kihirdette, hogy mindenki védje a környezetet.
Így nyertek Cirmiék az emberek ellen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr232772406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása