A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Verasztó Anna: Az elveszett sün története

2011.05.23. 17:59 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza segít

Az elveszett sün története

Verasztó Anna (3. osztályos) meséje

Ezer közül választottam ki, amit most elmesélek nektek. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy elhagyatott erdő. Az erdő igen sűrű bozótos volt. A bozót mélyén lakott egy lesoványodott kis sün. A kis sün szülei elpusztultak, ezért magának kellett élelemért bandukolnia. Vándorlása közben egy városba ért. A városban találkozott egy kisfiúval.
- Szervusz Te sün! Hogy kerülsz te ide?
- Élelmet kerestem, de eltévedtem. Kérlek, segíts hazajutni!
A kisfiú fel akarta venni, de az megszúrta, ezért a fiú türelmetlenül belerúgott szegény kis állatba. A süni összegömbölyödött, és elgurult éppen egy kislány lábai előtt találta magát.
- Te hogy kerülsz ide?
- Meghaltak a szüleim vándorútra keltem, idevetődtem a városba egy fiú bántott, mert véletlenül megszúrtam, amikor felvett. Nagyon egyedül vagyok.
A kislány „kézen fogta” a sünt megkeresték a fiút, akit nagyon leszidott a türelmetlenségéért. A fiú azóta már megbánta, amit tett.
Ezután így szólt a lány:
- Csináljunk neki egy kuckót! S, adjunk neki ennivalót. Menjünk,gyűjtsünk anyagot a kuckóhoz!
Gyűjtöttek fát, levelet és megépítették a jó meleg kuckót. De másnap, amikor meglátogatták a kuckót üresen találták. Nagyon megijedtek! Ekkor a kislány anyukája is odaért és elmondta nekik, hogy kihívta az állatmentőket, akik elszállították a nemzeti parkba, ahol meglátogathatják.
Azóta nagyon gyakran felkeresik, és mindig visznek neki valami finomat! Tusi süni a mai napig boldogan él, ha meg nem halt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr972926635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása