A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Ángyán Milán: A vulkánkitörés

2012.04.03. 19:02 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

A vulkánkitörés

Ángyán Milán (4. osztályos) meséje

Volt egyszer egy sziget a Kápáláká. Ezen a szigeten három vulkán volt. A nevük: Atheron, Bauhinia, és Brisbane. A vulkánok a szigeten úgy helyezkedtek el, hogy bal oldalt a Atheron, középen a Bauhinia, és jobb oldalt pedig a Brisbane.
Kápálákán az emberek békésen, nyugodtan éltek. Egészen addig, amíg földrengések, földomlások, repedések nem keletkeztek a földön. Az egyik nap az Atheron nevű vulkán kitört. Másnap megint földrengés volt. Volt egy ember, akit úgy hívtak, hogy Rambó, ő sejtette, hogy ki fog törni a középső vulkán is. Meghallotta ezt egy öregasszony, és azt mondta neki, hogy menjen el a testvéréhez, aki varázsló volt, és a Brisbane vulkán mögött lakott. De mire odaért volna Rambó az öregasszony testvéréhez, kitört volna a vulkán, ezért adott neki egy aranyszőrű  paripát az öregasszony. Azt mondta a lónak Rambó, repíts az öregasszony testvéréhez.
Ott is voltak estére. A varázslónak nem háza, hanem barlangja volt. A barlangja tele volt varázsgömbökkel, pálcákkal, és különféle varázstárgyakkal. Rambó elmondta, hogy mire gondolt. A varázsló és Rambó a varázsgömbben megnézték a jövőt, és igaza volt Rambónak. Rambó ott töltötte az éjszakát a varázslónál.
Másnap reggel felkeltek, és elindultak az aranyszőrű paripával a középső vulkánhoz, ott is voltak délre. Ott Rambó megkérdezte a varázslót, mit csináljon?A varázsló azt mondta, hogy menjen a testvéréhez, kérjen tőle egy bárányt, és menjen a testvéréhez kérjen tőle egy bárányt, és menjen vissza hozzá.
Így is lett. Miután visszatért, felmentek a Bauhinia vulkánhoz és beledobták a bárányt, és azt mondták hozzá:-Ezt a bárányt adjuk zálogként Neked, ó mindenható vulkán. Erre a vulkán azt felelte, hogy rendben, finom volt a bárány. Az emberek nagyon örültek, és hálásak voltak, hogy megmentette őket.
Este  Rambónak látomása volt. A látomásában az történt, hogy másnap estefelé kitör a harmadik vulkán is. Reggel elindult az öregasszonyhoz, és elmondta, mit látott álmában. Az öregasszony mondta, hogy ide nem lesz elég a bárány, varázsige kell. Azzal elindult a varázslóhoz.
A varázsló éppen a délutáni pihenőjére készült. Rambó elmesélte a varázslónak a látomását. Meg is nézték a varázsgömbben , és igaza volt Rambónak. Gyorsan elővették a varázskönyvet. Kerestek benne  vulkánkitörésre egy varázsigét. Találtak is egyet, gyorsan mentek a vulkánhoz, már rengett a föld, bármelyik percben kitörhetett volna. De Rambó és a varázsló kimondta a varázsigét, ami így szólt:-Ne törj ki, ó nagy vulkán, ne öntsd ki lávádat ránk szegény emberekre. Azzal a vulkán megnyugodott, és kialudt örökre. Ha még egy vulkánnal több lett volna, talán az én mesém is tovább tartott volna.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr264361772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása