A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Polgár Dávid: A nagy változás

2012.04.08. 16:00 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza vizek

A nagy változás

Polgár Dávid (3. osztályos) meséje

Volt egyszer egy tengerparti város. Ebben a városban rengeteg ember lakott, de mindenki sokat szemetelt, és a szemét nagy része a tengerbe került. Még hajók is borítottak mindenféle lomot a vízbe. Az emberek nem vették észre nagy hibájukat.
Ugyanis ebben a tengerben három manó lakott – Tündi, Csillám, Sudár – ők vigyáztak a víz tisztaságára. Nagyon zavarta őket az emberek viselkedése. Megpróbálták figyelmeztetni a város lakóit, akik azonban csak nevettek rajtuk. A manók szomorúan ballagtak a mocskos tengerpart felé, amikor észrevettek egy tiszta tekintetű kisfiút. Tündi megszólította:
- Szia! Téged hogy hívnak?
- Az én nevem Jakab. Miért kérdezed?
- Látom, jólelkű gyerek vagy , ezért egy feladattal szeretnénk megbízni.
- Mond meg az embereknek – folytatta Csillám – hogy ne szennyezzék a környezetüket, mert különben nagy baj leselkedik rájuk!
Jakab teljesítette a manók kérését, de sajnos őt is kinevették. Búsan ballagott a vízhez és a három manó rögtön kitalálta Jakab arckifejezéséből, hogy ez a próbálkozás nem sikerült. Ráadásul néhány nap múlva érkezett egy hajó, ami hatalmas olajfoltot hagyott a víz tetején. Sudár igyekezett figyelmeztetni a kapitányt, de ő is kudarcot vallott és mérgesen tért vissza a tenger fenekére. Otthon a három manó tehetetlen dühében toporzékolni kezdett és a tenger egyre nagyobb hullámokat vetett… A végén egy hatalmas szökőár alakult ki, amely elöntötte a fél várost. A manók reménykedtek abban, hogy az emberek megtanulták a leckét és ezentúl nem szennyezik a környezetüket. De nagyot tévedtek! Mikor újra bementek a városba, ismét hatalmas szemétkupacokat láttak. Ekkor Csillám felkereste Jakabot és azt mondta neki:
- Hallgass a szívedre és cselekedj jót! – folytatta Csillám.
Jakab így is tett. Végigjárta a város utcáit és rámutatott minden emberre, akivel találkozott. Az emberek szíve egy szempillantás alatt megváltozott, és azonnal tudták, hogy mit kell tenni. Eltűntették a szeméthalmokat és kiszedték a szemetet a tengerből. Azóta tiszta ez a tenger, és azóta vigyáznak a város lakói a környezetükre.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr844364063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása