A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Gál Attila: A mi erdőnk

2012.04.15. 18:57 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese erdő orosháza

A mi erdőnk

Gál Attila (4. osztályos) meséje

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű erdő. Ebben az erdőben nagyon sok állat lakott, mert jól érezték itt magukat és biztonságban voltak. Történt egyszer, hogy egy gazdag ember megvette az erdőt és elhatározta, hogy az erdő közepén lévő tó partján egy szállodát épít.
Amint ezt megtudták a közeli faluban lakó gyerekek, nagyon elszomorodtak, hiszen ez az erdő volt a kedvenc helyük, ahol a fárasztó iskolai napok után mókázhattak egyet és emellett nagy örömmel gondozták az állatokat is. A gyerekek közül volt egy kisfiú, Zoli, aki elhatározta, hogy megmenti az erdőt. Másnap Zoli, amint hazaért az iskolából, útja egyből az erdőbe vezetett. Ekkor már itt voltak a hatalmas gépek és az emberek is a feladatuk miatt. Zoli mindenkit megkért, hogy ne irtsák ki az erdőt, de a felnőttek csak kinevették őt, majd szomorúságában elbandukolt egy bokor tövébe, és sírva fakadt, de egyszer csak megszólalt egy vékony hang, amely azt suttogta neki:
- Ne sírj, majd én segítek!
Zoli nagyon megijedt, azt hitte csak képzeleg, de megtörölve könnyes szemét egy tündért látott maga előtt. Majd a tündér pár perc múlva előkapva varázspálcáját, odalopózott az összes géphez és hatalmas medvékké változtatta azokat és beszélni is megtanította őket. Ezt követően az épp ebédből visszamenő munkások meglepődve keresték gépeiket, de nem találták. Ekkor felbukkantak előttük a beszélő medvék egymás mellett szorosan felsorakozva. A munkások mozdulatlanul, tátott szájjal álltak, nem hittek a szemüknek. Amikor a medvék megindultak feléjük, annyira megrémültek, hogy mindegyik sikoltozva futott az erdőből amerre látott. Pont ekkor érkezett meg a gazdag ember a nagy terepjárójával, megnézve, hogyan halad a munka, de amint meglátta a hatalmas medvéket, úgy elhajtott, hogy többé vissza se ment.
A tündér ezt követően visszaváltoztatta a medvéket használhatatlan, rossz gépekké és a kisfiú köszönetet mondott a hatalmas segítségért. Majd vidáman hazament és elmesélte szüleinek a történetet, akik mosolyogva figyelték fiukat és azt hitték, hogy ez csak egy kósza álom.

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr574447194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása