A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Gréczi Márton: A vándor meg az ördög

2009.10.10. 17:34 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese ördög orosháza vándor

A vándor meg az ördög

Gréczi Márton (4. osztályos) meséje

Réges-régen, az Óperenciás-tengeren is túl, élt egyszer  egy vándor. Egy nap elhatározta, hogy bejárja Hetedhét országot. Ment mendegélt, mígnem egy faházhoz nem ért. A faházban az ördög lakott.
A vándor fáradt volt, ezért szállást kért az ördögtől három napra. Az ördög befogadta, de fizetségül három aranyat kért tőle. Az első nap az ördög azt mondta a vándornak, hogy takarítsa ki a házat. A vándor kitakarította a házat. A második napon az ördög azt mondta neki, hogy fogjon halat. A vándor fogott neki három halat. A harmadik napon az ördög azt a feladatot adta a vándornak, hogy főzzön vacsorát. A vándor megsütötte a halakat.
A negyedik napon a vándor azt mondta az ördögnek, hogy fizesse ki a munkáját. Az ördög makacskodott, nem akart fizetni. A vándor erre nagyon dühös lett, és a szállásért nem három aranyat, hanem három lyukas garast adott az ördögnek.
Az a három lyukas azóta is emlékezteti az ördögöt arra, hogy amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr951440852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása