A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Héjjas Kitti: A medve és a boszorkány

2010.02.13. 17:59 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese medve orosháza boszorkány

A medve és a boszorkány

Héjjas Kitti (3. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy medve és egy boszorkány. A medve egy nap cammogott az erdőben, és meglátott egy házikót. Nem tudta, hogy lakik-e ott valaki, így hát elhatározta, hogy megnézi.
Bekopogott, és nagy meglepetésére az ajtóban termett egy boszorkány. A boszorkány megkérdezte a medvét, hogy mi járatban van errefelé. Azt válaszolta, hogy csak egy kis mézet szeretett volna. A boszorkány erre azt válaszolta, hogy természetesen kaphat, és adott is neki egy csupor mézet. Nagyon megörült a medve, és neki is látott egyből a falatozáshoz.
Igen ám, de a mézben varázsszer volt, és a medve egy szempillantás alatt egérré változott! A boszorkány olyan hangosan nevetett ezen, hogy azt az erdőben mindenki meghallotta, még a medvekoma legjobb barátja is. Sietett is a házikóhoz, hogy segítsen a bajbajutott barátján. Amikor odaért, a boszi egyből eldicsekedett azzal hogy mi történt, és megkérte, hogy vigyázzon az egérre, míg ő elmegy rőzsét gyűjteni.
A két jó barát összefogott, és elkezdték keresni az ellenszert. Vajon hol lehet? Csak is a sajtban, hiszen az az egér kedvence! Az egérke gyorsan meg is ette a sajtot, és visszaváltozott hatalmas medvévé.
A két jó barát boldogan hagyta el a házikót. Itt a vége, fuss el véle!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr791755293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása